Vilken hudvård passar din hud?

Hudanalys & Hudtyper

Ska du köpa nya produkter och vet inte riktigt vad din hud är i behov av? Eller har du ett problem du behöver få bukt med? Du är alltid välkommen in på en hudanalys där en av våra hudterapeuter ser över din hud, tar reda på hur din hud mår och vad du kan göra för att den ska må så bra som möjligt. Här nedan kan du även läsa lite mer kring olika hudtyper och få ett hum om vad din hud behöver.


Guide till olika hudtyper

För att välja rätt behandling kan det vara bra att känna till lite om din hudtyp. Det finns fyra olika hudtyper, sedan pratar man även om olika hudtillstånd. Här är en snabb och förenklad guide som gör det lättare för dig att få ett hum av vad din hud behöver.

Hudtyper

Torr hudtyp

När du ser på din hud ser du att porerna är små till obefintliga. Det stramar ofta i ansiktet när du tvättat dig. Det är inte ovanligt att du får torra fläckar i ansiktet eller flagar. Smink fäster mycket bra och du behöver sällan bättra på din foundation under dagen. Skulle du portömma dig får du kämpa/trycka hårt för att få ut något.

Bra behandlingar för en torrare hudtyp är till exempel alla klassiska ansiktsbehandlingar samt Icepeel, Deep skin och Needleboost under Avancerad hudvård.

Blandad hudtyp

När du ser på din hud ser du att porerna i t-zon (panna,näsa,haka) eller delar av t-zon är något förstorade. Du blir ofta blank/oljig i huden framåt lunch. Du kan vara torr på dom partierna av huden där du inte har större porer. Du har lätt att få finnar i dom partier med förstorade porer. Skulle du portömma dig får du lätt ut talg ur porerna. Du får ofta bättra på din foundation framåt dagen.

Passande behandlingar för denna hudtyp är… 

Fet hudtyp

När du ser på din hud ser du att porerna är stora i större delar av ansiktet, ofta både t-zon och kinder.
Du kan känna dig blank/oljig bara någon timma efter du tvättat dig. Du har lätt att få finnar i hela ansiktet. Skulle du portömma dig får du lätt ut talg ur porerna. Du får ofta bättra på din foundation under dagen.

Här vill du som kund ofta jobba på porerna och finnar. Bra behandlingar här är Retinol Exuviance och Is Clinical, Deep skin, Enerpeel, Prodigy peel och Microneedling under Avancerad hudvård.

Normal hudtyp

En normal hudtyp har inga besvär. Du känner dig varken torr eller fetare i huden, får aldrig finnar och har inga synliga porer. Fast att du inte har några problem så kan du fortfarande jobba på att bibehålla din hud och få upp en lyster. 

Bra behandlingar här hittar du under våra ansiktsbehandlingar. Microneedeling och Enerpeel är också bra behandlingar för underhålla din hudvård.

Hudtillstånd

Yttorr

Fast att du har en fet/blandad hud kan du känna dig torr och stram på ytan och du kan känna att du har mycket talg eller orenheter som inte kommer ut, detta kallas yttorr. För att få bukt med yttorrhet behöver du ofta tillföra mycket fukt och en bra peeling för att få bort den torra hinnan. 

Oljig men torr

En person med torr hudtyp kan känna sig blank/oljig i huden under dagen fast att hen har små porer som producerar minimalt med talg. Ofta har det att göra med att huden känner av att den är för torr och börjar producera talg för att åtgärda detta. Lösningen heter fukt och du bör se över så du har rätt produkter hemma. Är du osäker på dina produkter kan du komma till oss på en Hudanalys. 

Blossande hud

Blir du röd eller blossig så fort du tvättar dig, tränar, äter stark mat, dricker alkohol eller tar på ditt ansikte? Då har du en känslig hud. En känslig hud överreagerar lätt på alla ovanstående punkter och det är därför bra att jobba med att lugna huden. Använd därför gärna milda produkter. Skulle du vilja börja använda mer aktiva produkter eller anti-age, så smyg in produkterna en i taget. Om du känner dig extra känslig i huden, använd bara den nya produkten varje kväll eller varannan dag tills du vant din hud. Du kan vara känslig i huden oavsett om du har en torr, blandad eller fet hudtyp.  

© 2020 Sund Media i Växjö. All rights reserved.