Hudtyper

 

För att välja rätt behandling kan det vara bra att känna till lite om din hudtyp, det finns 4 olika hudtyper och sedan pratar man även om olika ”hudtillstånd”. Här är en snabb och förenklad guide som gör det lättare för dig.

 

Torr
När du ser på din hud ser du att porerna är små till obefintliga.
Det stramar ofta i ansiktet när du tvättat dig.
Det är inte ovanligt att du får torra fläckar i ansiktet eller flagar.
Smink fäster mycket bra och du behöver sällan bättra på din foundation under dagen.
Skulle du portömma dig får du kämpa/trycka hårt för att få ut något.

Bra behandlingar för en torrare hudtyp är till exempel alla behandlingar som står under fliken “Klassiska ansiktsbehandlingar” samt Icepeel, Deep skin och needleboost som båda ligger under fliken specialbehandlingar.
(Needelboost ligger under Microdermabrasio)
  

Boka behandling

Blandad hudtyp
När du ser på din hud ser du att porerna i t-zon (panna,näsa,haka) eller delar av t-zon är något förstorade.
Du blir ofta blank/oljig i huden framåt lunch.
Du kan vara torr på dom partierna av huden där du inte har större porer.
Du har lätt att få finnar i dom partier med förstorade porer.
Skulle du portömma dig får du lätt ut talg ur porerna.
Du får ofta bättra på din foundation framåt dagen.

Se nedan under “fet hudtyp” för passande behandlingar. 

Fet hudtyp
När du ser på din hud ser du att porerna är stora i större delar av ansiktet, ofta både t-zon och kinder.
Du kan känna dig blank/oljig bara någon timma efter du tvättat dig.
Du har lätt att få finnar i hela ansiktet.
Skulle du portömma dig får du lätt ut talg ur porerna.
Du får ofta bättra på din foundation under dagen.

Här vill du som kund ofta jobba på porerna och finnar. Bra behandlingar här är “Resultat Exuviance”  “Retinol Exuviance” och “Is Clinical” under klassiska ansiktsbehandlingar samt Deep skin, Enerpeel, Prodigy peel och Microneedeling under specialbehandlingar.

 Boka tid

Normal hudtyp
En normal hudtyp har inga besvär. Du känner dig varken torr eller fetare i huden, får aldrig finnar och har inga synliga porer. Fast att du inte har några problem så kan du fortfarande jobba på att bibehålla din hud och få upp en lyster. 

Bra behandlingar här hittar du under fliken “klassiska ansiktsbehandlingar” samt Microneedeling och Enerpeel under fliken specialbehandlingar. 

 

 Boka tid 

Hudtillstånd

 

Yttorr

Fast att du har en fet/blandad hud kan du känna dig torr och stram på ytan och du kan känna att du har mycket talg eller orenheter som inte kommer ut, detta kallas yttorr. För att få bukt med yttorrhet behöver du ofta tillföra mycket fukt och en bra peeling för att få bort den torra
hinnan. Vill du boka en behandling kan du kolla under “torr hud” här bredvid. 

Oljig fast torr

En person med torr hudtyp kan känna sig blank/oljig i huden under dagen fast att hen har små porer som producerar minimalt med talg. Ofta har det att göra med att huden känner av att den är för torr och börjar producera talg för att åtgärda detta. Lösningen heter fukt och du bör se över så du har rätt produkter hemma, är du osäker på dina produkter kan du komma till oss på en Hudanalys. Vill du boka en behandling kan du kolla under “torr hud” här bredvid. 

Blossande hud

Blir du röd eller blossig så fort du tvättar dig, tränar, äter stark mat, dricker alkohol eller tar på ditt ansikte? Då har du en känslig hud, en känslig hud överreagerar lätt på alla ovanstående punkter och då vill du jobba med att lugna huden. Använd gärna milda produkter och skulle du vilja börja använda mer aktiva/antiage produkter så smyg in produkterna en i taget och om du känner dig extra känslig i huden så använd bara den nya produkten varje kväll eller varannan dag tills du vant din hud. Du kan vara känslig i huden oavsett om du har torr,blandad eller fet hudtyp. För att se efter passande behandlingar se under hudtyp här bredvid. 

Kom I Kontakt

0470-445 49
info@nuna.se

Vill ni se mer?

Behandlingar
Produkter
Boka

Följ oss

Skicka oss din fråga